Gör en walk-in closet

Har du många kläder och ett rum till övers kan det vara passande för dig att skapa en walk-in closet. På så sätt får du en bra överblick över dina kläder och dessutom blir din walk-in closet som ett extra rum. Att göra en walk-in closet är enklare än vad du tror och nedan får du tips på hur du fixar en sådan.

Måla väggarna

Till att börja med är det viktigt att väggarna är fräscha och känns inspirerande. Därför är första steget att köpa hem väggfärg för att du ska kunna måla om väggarna. Det finns många olika väggfärger att välja bland. Många väljer färgen vit till sina walk-in-closets eftersom färgen är fräsch och lyser upp. Men det fungerar minst lika bra med andra färger. Det viktigaste är att du väljer en väggfärg som du gillar och som kommer gå i samklang med dina kläder. Förutom att du behöver köpa väggfärg behöver du även införskaffa en roller. Men i övrigt är det inte särskilt svårt att måla väggarna och är något de flesta klarar av att göra själva. Ibland krävs det flera lager så då behöver du vänta på att färgen har torkat.

Inredning

Sedan behöver du även hyllor och garderober. Köp gärna mycket förvaring och tillräckligt med galgar så du kan hänga upp dina kläder i din nya walk-in closet. Sist men inte minst kan du dekorera med olika inredningsdetaljer. Se även till att satsa på bra och skarp belysning så att du kan se dina kläder ordentligt.