Roliga sätt att återbruka kläder

Alla har vi plagg i vår garderob som inte kommer till användning. Vissa har några enstaka kläder som de sällan eller aldrig använder, och andra har stora kartonger med kläder som bara ligger. Idag vet de allra flesta att kläderna kan återvinnas eller skänkas vidare, men de kan också återbrukas och få nytt liv i ditt hem.

Kläder är framtagna och designade för att sitta på kroppen, men de är fortfarande gjorda i tyg och klädernas material känner egentligen få gränser. Här nedan listar vi därför några roliga sätt som du kan återbruka dina kläder till inredning i din bostad.

Skapa personliga möbelöverdrag

Dina kläder kan ge nytt liv till en stol, en fåtölj eller varför inte en hel soffa! En tröja kan bli en ny stolsdyna till köksstolarna och en klänning kan klä om en fotpall. Har du mycket kläder kan du även skapa kompletta sofföverdrag om du är påhittig och fantasifull. Du kan också köpa sofföverdrag hos Bemz som erbjuder ett stort sortiment av klädsel till bland annat IKEA-soffor! Bemz är ett mycket bra alternativ för dig som tycker att just sofföverdrag är för svåra att skapa på egen hand.

Klassiska och personliga lapptäcken

Det finns få saker som skriker så mycket hemtrevnad som ett egengjort lapptäcke! Låt dina gamla kläder få nytt liv igen genom att klippa ut små rutor som du sedan syr ihop med varandra. Ett lapptäcke blir en perfekt pläd i soffan och fungerar också som en värmande filt under kyligare kvällar.

Dukar och gardiner

Att sy hela gardiner av dina återbrukade kläder kan vara ganska svårt, men det är fullt möjligt om du bara har lite fantasi och tummen på rätt plats i handen. Vill du ta dig an ett enklare projekt kan du använda dina gamla kläder till att sy fina dukar som passar utmärkt på mindre sidobord, hallbord eller nattduksbord.