Grafisk design och mode

Visste du att grafisk design och mode faktiskt går hand i hand? Jo, det är sant. Allt som har med kläder att göra innefattar inte alltid nål och tråd. Som grafisk designer kan du faktiskt skapa mönster till kläder, motiv som sedan ska tryckas på kläderna eller varför inte kompletta provkollektioner?

Är det grafisk design på hemsidan som du är ute efter är det dock bättre att du vänder dig till en seriös och professionell digital byrå som kan hjälpa dig att komma igång. Klingit har många års erfarenhet och kunskap inom bland annat grafisk design såväl som webbutveckling och varumärkesoptimering. Det innebär att du kan använda företaget för att höja din egen verksamhet till skyarna!

Grafisk design i modebranschen

Hur kan du då arbeta som grafisk designer i modebranschen? Ett stort plus med att vara grafisk designer är att du kommer in på ett mycket brett område. Den här typen av design har alltid spelat en mycket stor och viktig roll inom modebranschen och det är något som inte kommer förändras på väldigt länge.

Vad kommer du då kunna arbeta som? Ja, det beror lite på din egen kunskap och ditt intresse. Du kan till exempelvis vara den som ritar upp alla plagg innan de ska sys, men du kan också skapa snygga och häftiga tryck som ska tryckas på vårkollektionen. Många modekedjor som Zara och H&M använder sig t.ex. av grafiska designers för att rita upp plaggen innan de skickas iväg för att sys upp i fabrikerna.