Halloween – barnens högtid!

Under de senare åren har det blivit mer och mer vanligt att fira halloween i Sverige. De flesta svenska barn har full koll på halloween och ser fram emot att få klä ut sig, gå runt i kvarteret och knacka på dörrar med frasen “bus eller godis”.

Välja utklädnad

Det är inte bara godiset som lockar, barn har ofta specifika önskemål om vad de vill klä ut sig till på halloween. Ett tips är att fråga barnet en stund i förväg vad han eller hon vill klä ut sig till så att det finns lite tid att skaffa eller tillverka halloweenkostymen.

Roliga halloweenkläder för barn med populära figurer finns att beställa på nätet i ett stort urval. Det går även att köpa bara en mask eller en peruk och kombinera med kläder som redan kanske finns hemma.

Ett smart och miljövänligt sätt att skaffa halloweenkläder kan också vara att ordna ett klädbytarevent där familjer kan byta halloweenkläder för barnen, både sådana som blivit urvuxna och sådana där kompisarna kanske vill byta med varandra. Eftersom barn växer så fort hinner utklädningskläderna oftast inte bli slitna utan det går utmärkt att byta.

Glöm inte pyntet!

Sist men inte minst, glöm inte pyntet för att skapa härlig halloweenstämning. Gör eget pyssel eller köp en pumpa – lite räcker långt för att skapa en magisk halloween!