Skapa ett klädbytarevent med vännerna

Mode är ständigt på tapeten men på senare tid har det fått dela plats med ett hållbarhetstänk för miljöns skull. Mode och en förnyad garderob är något som intresserar och gläder många, och det kan därför vara svårt att bryta shoppingtrenden även om man värdesätter miljön. Att handla second hand samt att satsa på kvalitetskläder är välkända lösningar, men det finns även andra lösningar som kan kombinera nytta med nöje. Det handlar nämligen om att byta kläder, antingen med okända eller med nära och kära. Troligen känner de flesta igen sig i att ha kläder hängandes i garderoben som aldrig används, samtidigt som vännen bär kläder man nästan känner för att lägga ett bud på. Läs vidare för den perfekta lösningen på samtliga ovan nämnda problem.

Förnya utan att belasta plånbok eller miljö

Ett roligt sätt att byta kläder på, är under ett event med god stämning och trevligt sällskap. Självklart kan man även byta accessoarer med varandra, men vad gäller dyrbara smycken kanske chansen att byta sig till något likvärdigt är desto mindre. Har man dyrbara smycken som man gärna tjänar en slant på, så kan det därför vara en lönsam lösning att sälja diamanter genom att smidigt och säkert skicka smycket för värdering och på så sätt avgöra om priset är tillfredsställande. Däremot har kläder ett något jämnare värde, även om värdet inte spelar särskilt stor roll om det dyrbara plagget bara ligger och samlar damm. Det anordnas särskilda klädbytardagar på sina håll, där man får chansen att bli av med sina kläder och införskaffa nya från okända människor. Vill man istället samköra klädbytet med en rolig vänträff, så följer två förslag nedan.

  • Klädbyte i julanda – Samla vännerna kring julgranen eller bjud in till julmiddag. Här kan ni besluta er för att enbart ge varandra julklappar i form av gamla kläder som ni tror kommer passa och glädja era vänner. Alternativt kan ni slå in era kläder och i stället spela ett julklappsspel. Skulle paketet man roffat åt sig inte passa i storlek eller stil, kan ni sedan låta kläderna skifta ägare efter paketöppningen. Vid det sistnämnda alternativet är tanken snarare att det blir en rolig grej och förhoppningsvis även några fullträffar i klädväg.
  • Klädbyte i samband med middag eller fest – Samla nära vänner eller låt var och en bjuda med sig bekanta för att öka chanserna till passande klädbyten. Avsluta en trevlig middag med klädbyte eller låt kläderna ligga framme under kvällen så att gästerna får välja och vraka när de känner för det.

Grundtanken är att ett klädbyte ska förnya ens garderob samtidigt som man skonar miljön från ytterligare shopping. Men det skadar givetvis inte om man kan förena bytet med en social och rolig sammankomst av något slag.