Lär dig sticka

Att sticka är inte bara något mormor kan sysselsätta sig med. Den som lär sig att sticka med olika tekniker har möjligheten att skapa sin helt egna och unika garderob. Du behöver inte gå en gedigen textilutbildning för att lära dig sticka. Det finns betydligt enklare sätt än så!

Nätet – en oas av stickkurser

På internet kan du ta del av ett enormt utbud inom diverse textilhantverk. Du kan antingen lära dig grunderna i stickning genom olika guider eller mer praktiska kurser. På YouTube finns många matnyttiga kanaler inom hantverk och textil där du hittar inspiration gällande stickning. Det är ett bra sätt att lära dig sticka eftersom du får en visuell guidning direkt framför skärmen. Smidigt och dessutom så tillgängligt.

Poppis med stickade plagg

Förr var stickade plagg inte det första man tänkte på i samband med mode. Det var mer en symbol för hemmagjorda kläder, vilket i tidigare epoker inte ansågs lika lyxigt som nyköpta plagg. Trenderna har dock förändrats avsevärt och idag är faktiskt stickade plagg helt rätt i tiden. Det hållbara tänket inom klädtillverkning har lett till att designers och modemärken anammat stickningshantverket i sina kollektioner.

Att lära sig sticka kan ta sin lilla tid, men oftast går det ganska snabbt att ta sig från nybörjarnivå till en mer avancerad stickning. För att kunna sticka en snygg tröja behövs kunskap om hur olika stickpinnar används. Olika metoder används under stickandets gång och du bör investera i en komplett uppsättning av stickor samt garn.