En hållbar garderob

Går det att förändra invanda rutiner när det kommer till shopping? Absolut. Det handlar bara om att göra rätt val. Här kommer några konkreta tips på hur du kan göra din garderob mer miljövänlig och hållbar.

  • Satsa på på second hand
  • Hyr kläder till festen
  • Gör om dina kläder
  • Satsa på kvalitet

Att handla kläder som någon annan tröttat på är helt rätt i tiden och ett hållbart shoppingalternativ. Du hjälper till att spara på energi, kemikalier och vatten. Second hand är med andra ord ett klimatsmart val av shopping.

Ett annat tips är att hyra festkläder istället för att köpa nytt. Att köpa dyra plagg som inte kommer att användas många gånger är onödigt. På senare tid har flera företag presenterat nya smarta tjänster för kläduthyrning. Det går dessutom att hyra kläder direkt på nätet.

Det går så klart även att göra om plagg i den existerande garderob. Ett par slitna jeans som tappat sin passform kan sys om till en kjol. Eller kanske till och med en väska. Du hittar mängder av tips och inspiration på nätet!

Avslutningsvis är det värt att betona vikten av att satsa på kvalitetskläder. Ha som avsikt att använda plagget du köper nytt länge. Ett plagg som är tillverkat med noggrannhet och rätt material håller länge.