Stockholms Tillskärarakademi

Är drömmen att skapa kläder och jobba med den kreativa delen inom modebranschen? Då är en utbildning inom mönsterkonstruktion helt rätt. Stockholms Tillskärarakademi hör till de främsta lärosätena med inriktning konstruktion och design.

Sömnad, skrädderi och design

Stockholms Tillskärarakademi erbjuder utbildningar inom området för mönsterkonstruktion. Här lär du dig att rita mönster, klippa och sy. Dessutom berikas du med en gedigen förståelse för textilindustrins olika material.

Som en av Sveriges främsta lärosäten inom mönsterkonstruktion och sömnad är det här ett optimalt val för den intresserade. Här finns en lång tradition av att lära ut skrädderiets hantverk. Akademin etablerades i början av 1900-talet och står under direkt statlig tillsyn med Skolverket som ansvarig myndighet. Bland kursutbudet finns allt från grundläggande utbildningar till specialkurser inom design, textil och mode. Det är med andra ord ett lärosäte som riktar sig till unga och oerfarna studenter lika väl som yrkesverksamma.

Tillskärarakademins betydelse för svensk design har också lett till renommerade samarbeten med aktörer inom design, modeteckning, trend- och färgkonsultation. Samtliga kurser håller hög klass och du kan räkna med ett professionellt upplägg.

Personlig utveckling

Att gå en tillskärarutbildning eller någon annan specifik kurs på Stockholms Tillskärarakademi är en morot för din personliga utveckling. Här läggs stor vikt vid den personliga kreativiteten. Det handlar helt enkelt om att lära sig tekniker och metoder för att sedan kombinera dessa med kreativitet. Akademins miljö är inspirerande och det praktiska lärandet står i fokus. Teoretiska bitar hör till utbildningarna, men det är det kreativa arbetet som är Stockholms Tillskärarakademis signum.

Du som älskar mode och kläder, men inte säkert vet inom vilket område du vill jobba kan med fördel söka till en kurs på akademin. Ju bättre förståelse du har för konstruktion, design och skrädderi – desto lättare är det att veta vad just du vill jobba med.