Munskydd har blivit en del av modet

Vi har allihopa levt med coronapandemin i över ett år och det har inneburit stora förändringar i våra dagliga liv. En av dessa är att rekommenderas att bära munskydd på platser där det är svårt att hålla avstånd. I vissa länder måste du alltid ha det på dig så fort du går ut. Det har lett till att designers och modehus sett sin chans att göra munskydd till en trendig accessoar. Idag har alla från Adidas till Louis Vuitton sitt egna munskydd som du kan köpa om du vill känna dig lite extra snygg. Det är dessutom roligare att ta på sig ett designat munskydd än de vanliga engångsskydden som annars är standard.

Välj ett munskydd som speglar din personlighet

När du hamnar i situationer där du måste bära munskydd kan du med fördel satsa på ett snyggt munskydd med tryck som speglar din personlighet och dina intressen. Det kan till exempel vara fotbollslaget du tycker om eller ett märke som du gillar. Om du vill vara lite mer diskret finns det mönstrade tryck som sticker ut lite mer än de vanliga varianterna. Du kan även välja ett munskydd i en snygg färg som matchar resten av din outfit. Kanske köper du på dig ett par olika som du kan ha att byta med?

Var noga med att munskyddet är godkänt

Även om det kan vara roligt att testa olika munskydd och göra dessa till en del av din outfit får du inte glömma bort att de i första hand är till för att skydda dig och din omgivning. Även om du väljer ett munskydd med tryck måste du alltså försäkra dig om att de är godkända för att användas ute. De flesta av dessa munskydd är godkända enligt klass 3 vilket betyder att de kan bäras ute i samhället. Dock är de inte godkända för den som vill använda dem i vårdsammanhang. Materialet varierar men de flesta skydden är tillverkade av polyester eller bomull. Det kan också vara en blandning av båda delarna. Se också till att du väljer rätt storlek så munskyddet sitter så bra som möjligt över din mun och näsa. Ett munskydd ska som bekant även täcka näsan om du ska ha ett så fullgott skydd som möjligt.