Satsa på en basgarderob

En bra basgarderob är något alla borde ha. Dels har man en stabil stomme i sin garderob som går att kombinera med varandra, dels behöver man inte lägga ut så mycket pengar på nya kläder. Istället kan köpa till något enstaka modeplagg för att hålla garderoben uppdaterad. När det gäller basplaggen ska man tänka tidlöshet. Köp plagg som kommer att fungera i många år. Kanske finns några av dem redan i din garderob. Rensa ut kläder som inte använts på ett par år för att få en bättre överblick. Kanske kan du sälja dem second hand och få pengar till att förstärka din basgarderob. Har du galet mycket kläder kanske du kan ta hjälp av qred.com/se/ och starta en web-shop.

[IMAGE=fTY25neMMf3i.jpg]

Skjortan

En skjorta bör definitivt ingå i basgarderoben och ska man bara ha en får den gärna vara vit. Den bör vara rak och enkel i designen. Kör den till ett par slitna jeans för en avslappnad stil eller till kostymbyxan när du vill klä upp dig. Vill du komplettera med ytterligare en skjorta, köp en i en ljus färg.

Tröjan

En stickad variant i en ljus färg passar bra till sommarkvällen eller under kappan på vintern. Beige, grå eller vit är färger som aldrig går ur tiden.

T-shirten

En t-shirt är användbar och ett måste i garderoben. Satsa på vit, grå, svart eller en färg du själv tycker om. Bomull är bra material och ull för den som vill gå upp lite i pris. Om plagget är av stretchmaterial kan det vara bra att känna till att det bör innehålla minst 2 % stretch för att inte tappa formen. T-shirten matchar du till allt, finbyxan, jeansen eller kjolen.

Kostymbyxan och kavajen

En snyggare byxa måste finnas i basgarderoben, tillsammans med en kavaj. Byxan bör vara svart och av klassiskt snitt. Kavajen kan vara svart kritstrecksrandig. Byxan klär du upp med skjorta och ner med t-shirt. Kavajen bär du till kostymbyxan, klänningen, kjolen eller jeansen beroende på om du vill klä dig mera avslappnat alternativt klä dig för kontor eller fest.

Kappan

Här fungerar smalare silhuetter lika bra som kappor åt herrhållet. Köp en du trivs i och den får gärna vara svart för att fungera till alla färger. Trenchcoaten fungerar vår som höst och går aldrig ur tiden. Här är beige en klassisk färg.

Jeansen

Förmodligen finns det redan några par i din garderob. Använd dem ofta, de blir bara snyggare med tiden. Matcha med vit skjorta och varför inte kavajen, eller bara en t-shirt. En klassisk jeansjacka kan också få hänga med i basgarderoben.

Kjolen och den lilla svarta

En svart kjol hör till basen i din garderob liksom den lilla svarta klänningen. Kjolen kan ha den längd du trivs bäst i men en knälång är gångbar till det mesta. Klänningen klär du upp eller ned med olika accessoarer som till exempel skor, skärp och väskor.

Skorna

Ett par sneakers i vitt bör finnas i varje basgarderob, liksom ett par svarta boots. Med dessa två som bas kan du matcha alla ovanstående basplagg.