Strävan mot ett mer hållbart mode

Det är lätt att prata om att vi alla bör shoppa mindre och tänka mer hållbart. Men att göra verklighet i vardagen av det vi talar om är inte lika självklart. Kanske är det så att visionen inte är tydlig nog? Låt oss gå närmare in på vad det här med att jobba mot ett mer hållbart mode faktiskt innebär. I praktiken.

  • Lång livslängd på kläder

En vision när det kommer till att modekonsumenter ska handla mindre är att även tillverkarna ska tänka långsiktigt. Kvalitet och hållbarhet är viktiga inslag för att uppnå en starkare medvetenhet bland konsumenter. Vi måste få access till ett större sortiment av hållbara kläder som klarar av flera säsonger. Kläder och övriga textilier ska med andra ord tillverkas med syftet att ha en lång livsperiod.

  • Gör det enkelt för konsumenten

Det är dessutom viktigt att göra valet enkelt för konsumenten. För många alternativ och för stora prisskillnader gör att det hållbara modet inte alltid är en självklarhet. Att miljömärka kläder, skor och accessoarer är viktigt precis som matvaror. Men det ska också kunna finnas ett sortiment som passar alla plånböcker. Rimliga priser helt enkelt.