Träningsmodet i vardagen

Aldrig har väl träning och hälsa varit så trendigt som idag. Svenskar tränar mer än någonsin och allt fler månar om kost och livsstil. Som en följd av den allmänna hälsotrenden har också modet i stor grad anpassats till träning och motion.

I den här artikeln kan du läsa mer om på vilket sätt träningskläder är mer än bara ett praktiskt plagg. Det sportiga modet är här för att stanna!

Från mjukiskläder till modeplagg

För 10-15 år sedan syftade begreppet “träningskläder” till mjuka kläder som var sköna att röra sig i under träningspasset. Att träningskläder skulle bli ett vanligt inslag i vanliga butiker och hemma i den vanliga garderoben var det nog få som kunde ana. Träning och hälsa är inte bara en trend i samhället utan även en stilkompass som modeskapare anpassar sig efter. Se bara på Stella McCartney och hennes långvariga samarbete med stora sportvarumärket Adidas. Det är definitivt ett bevis för att träningskläder är mer än bara “mjukisbrallor” som är bekväma att springa i.

Den starka hälso- och träningstrenden har även öppnat upp för inspirerande modeentreprenörer https://www.aimn.com/se/ som brinner för att skapa snygga och funktionella träningskläder. Med allt fler tjejer som ägnar sig åt styrketräning eller annan motionsform hör även modet hemma på gymmet. Vi vill med andra ord klä oss trendigt även när vi tränar och snygga träningsplagg motiverar även till att prestera bättre.

En annan effekt av den starka träningstrenden är intresset för nya träningsformer och möjligheten att variera vardagsträningen.