Fynda mode på second hand

Att handla kläder second hand är inte längre förknippat med fattigdom eller en sämre ekonomi. Sanningen är att det faktiskt har blivit riktigt trendigt att göra mer miljömedvetna val, en trend som förhoppningsvis kommer att hålla i sig. I second hand-butiker idag kan man se allt från småbarnsföräldrar som vill köpa nya kläder till sina barn, äldre damer som letar efter stiliga handskar och väskor, men även många yngre som är på jakt efter det senaste modet.

Ett mycket vanligt missförstånd är att kläderna som säljs i second hand-butiker är väldigt gamla och omoderna. Det här är en myt som vi mer än gärna vill slå hål i. Om du är om dig och kring dig kommer du faktiskt att kunna göra riktigt häftiga fynd och det bästa är att du kommer vara med och bidra till ett mer hållbart mode och en bättre värld på samma gång.

Handla märkeskläder i andra hand

De kläder som säljs i en second hand-butik kommer från privatpersoner eller företag som har valt att lämna in de kläder som de inte längre använder eller säljer i butiken. Det betyder att du kommer att kunna hitta en hel del märkeskläder om du letar lite extra noggrant. Några populära märken är bland annat Lacoste och Gant, men även Filippa K, Tommy Hilfiger och Ralph Lauren är vanligt förekommande. Har du tur kan du hitta en och en annan jacka från Moose Knuckles som håller dig varm i vinter!

Detta ska du tänka på

Även om det i praktiken är väldigt enkelt att handla kläder i en second hand-butik så finns det många fler saker som du kommer behöva fundera över. Du kommer till exempel inte att kunna ta för givet att kläderna är hela och utan några fläckar. Även om många butiker är mycket noggranna med att kontrollera kläderna och tvätta upp dessa innan försäljning, så kan det finnas något kvar. Det är alltså din uppgift att se till så att alla knappar är kvar eller alla sömmar är hela. Med tanke på hur billigt du troligtvis kommer att komma undan så är det ändå värt besväret.

Ständig uppdatering

En riktigt bra second hand-butik kommer se till att hålla sig uppdaterad med nytt mode hela tiden. Människor kommer alltid att lämna in plagg, men de gäller att de kommer upp på galgarna också. Se till att du hittar en butik där modet ständigt hålls uppdaterat eller varför inte besöka flera olika second hand-butiker på en och samma dag. Ju fler du besöker, desto mer mode kommer du också att hitta. I vissa fall kan det vara så att de kläder som hänger framme är de kläder som finns, men våga fråga! Många second hand-butiker har ett stort lager med mängder med mode som bara väntar på att få bli buret!