Vårkläder

Att klä sig snyggt på våren kan vara en utmaning i vårt land som har ett väldigt varierande klimat. Aprilväder med omväxlande regn, snö och solsken kan göra klädvalet på morgonen till en avancerad överläggning med stora inre meningsskiljaktigheter. Kommer angoramössan att bli för varm och tål verkligen vårjackan ett skyfall med snöblandat regn?

När vintern lider mot sitt slut och de första soliga dagarna börjar komma blir många sugna på att lägga ner vinterjackan i källaren. Att byta den tunga yllekappan mot en lätt bomullsjacka och att slippa kliande mössor kan kännas precis som den befrielse man behöver efter det långa vintermörkret. Ändå kan det vara svårt att hitta rätt kläder som passar för årstiden.

Plagg som passar utmärkt om våren är hoodies eftersom de både är varma och har en mysig luva som kan värma huvudet och skydda mot iskallt regn. De är även vanligtvis gjorda av tjock bomull vilket är ett bra material när man varken vill bli för varm eller för kall. En hoodie och en kraftig vårjacka värmer gott om våren och ser snyggt ut. Ett annat härligt plagg att ha om våren är tröjor av silke. Precis som bomull håller silke också en behaglig temperatur och kan både värma och svalka när det behövs.

En funktionsjacka kan också vara bra att ha för särskilt ruggiga dagar. En tunn funktionsjacka av syntetmaterial stänger ute vind och lätta regnskurar men värmer inte så mycket i sig. Kombinerat med en riktigt varm tröja under jackan kan man hålla sig varm även vid snöfall och därmed är det lätt att anpassa kläderna från dag till dag beroende på vädret. Att ha rejäla skor är också en bra idé när man är osäker på vilket väder det kommer att bli, så ha på dig vinterskorna långt in på vårsäsongen.